ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY
           

Az épületek használóinak energiatudatosságát ösztönző tanúsítási rendszert az energetikai minőségtanúsítvány elkészíttetését az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló, 2009. január 1-el hatályba lépett 176/2008. (VI.30.) Korm. rendelet kötelezővé tette az új épületek esetében (használatbavételi eljáráshoz), továbbá az 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű, hatósági rendeltetésű , állami tulajdonú közhasználatú épületeknél.
           
A meglévő épületek tekintetében - adás-vétel vagy egy éven túli bérbeadás esetén- a tanúsítvány 2012. január 01-től kötelező, melyet a tulajdonosnak kell elkészítettnie.
                                                                                   
A tanúsítás építésügyi műszaki szakértői tevékenység, végzése a Magyar Mérnöki Kamaránál és a Magyar Építész Kamaránál egyaránt jogosultsága vizsga letételéhez kötött. A tanúsítási folyamat célja a tulajdonos, a leendő vevő vagy bérlő tájékoztatása az épület energetikai minőségéről, ill. a korszerűsítési - ezáltal az energia megtakarítási- lehetőségekről. Részletes tájékoztatásért kérem keressék szakértőnket.
           
Nemes Attila - épületenergetikai tanúsító
Tel.: 06 20 331 8944
Internet:
www.nemesvallalkozas.hu
Partner Referens Bt. 2006-2015 Minden jog fenntartva!